Logga in

Sök

SG/Södra Viken

SG/Södra Viken

Beskrivning

Sunne gymnasieskola/Södra Viken är en skola som har över 70 års erfarenhet av utbildning inom skogsnäringen och 20 år inom transportnäringen. Många som arbetar inom dessa näringsgrenar har fått sin utbildning på Södra Viken.

På våren 1947 startades skoglig utbildning på Södra Viken av dåvarande Skogsvårdsstyrelsen i Värmland. Från och med juli 2003 drivs skolan av Sunne kommun. Idag är Södra Viken en gymnasieskola anpassad för dagens och morgondagens elever.

Södra Viken har allt sedan starten verkat för utbildning inom skogsyrken. Under 1999 startades transportutbildningen upp och har sedan dess även utbildat lastbilschaufförer till hela Värmland.

Dagens gymnasieutbildning erbjuder yrkesprogram, där teori varvas med praktik.

Så här anmäler du dig

Vi kör i huvudsak kurser för våra elever. Vid enstaka tillfällen och i mån av tid kör vi externa kurser. Vid de tillfällen vi kör externa kurser sköter vi marknadsföring själva via vår hemsida eller SG/Södra Vikens Facebooksida. Anmälan sker då genom mail eller tel.

SYN-kurser

Möt våra lärare

Jörgen Nilsson

Naturbrukslärare

Skogsmästare. Arbetat inom skogsbruket sen 1995 och har jobbat på Stora Enso samt Skogsstyrelsen. Sen 2008 jobbar jag som naturbrukslärare på Södra Viken med inriktning mot skogsskötsel, mm. Är även ansvarig för PEFC certifieringen på skolan.

Betty Kullgren

Naturbrukslärare

Skogsmästare. Arbetat inom skogsbruket sen 2005 och har jobbat på Skogsstyrelsen samt Mellanskog. Sen 2013 jobbar jag som naturbrukslärare på Södra Viken med inriktning mot skogsskötsel, mm. Är även behörig yrkeslärare.

Kontakt

Aktuella kurstillfällen